Folklig chili.

 
 
 
En uppskattad chili med sting från de tre chilisorterna får fin balans av den smöriga avokadon samt milda créme fraîchen.
 
 
1. Ta ett kilo högrev som du skär i kuber 2x2 cm.
 
2. Bryn i rikligt med fett, gärna en blandning av smör och baconfett. Stek i omgångar. Deglacera pannan efteråt minst två gånger.
 
2. Lägg över i en stor kastrull och tillsätt 1,5 liter ljus öl.
 
3. I med chili; tre röda chilifrukter grovhackade, en jalapeño, en chipotle.
 
4. Tillsätt två lagerblad, ett kryddpepparkorn, två nejlikor, fyra vitlöksklyftor, två kapslar founde de chef, 20 gram (två rutor) Marabou Premium Chili.
 
5. Koka upp, skumma, krydda rejält med spiskummin, koriander, oregano, kajennpeppar, paprikapulver.
 
6. Tillsätt lite råsocker. Låt puttra i 3-4 timmar, salta efter behov. Koka tills köttet är trådigt, reducera. 
 
7. Servera med créme fraîche och avokado med havssalt på.
 
 
 

Kommentera här: