Mazarintårta.

 
Mazariner känns så lyxiga och fina bakelser som man bara unnar sig på café. Så, jag bakade egna idag! Det blev en mazarintårta för enkelhetens skull.
 
 
(Receptet är för en mazarintårta eller 18 små mazariner.)
 
1
Arbeta ihop 3 dl vetemjöl, 1/2 tsk bakpulver100 g smör och 1 ägg till en mördeg.
Låt stå kallt några timmar (i kylen).
 
2
Ta ut mördegen och medans den tinar smörj en form (22 cm i diametern) och tryck ut degen.
 
3
Gör fyllningen:
Riv 100 g mandelmassa.
Mixa 50 g mandlar.
Blanda mandelmassa samt mandlarna med 75 g smör, 2,5 tsk socker och 2 ägg.
 
4
Häll blandningen i formen med degen.
Grädda i 200 grader, mitten av ugnen i 20 minuter.
 
5
Ta ut kakan och Häll på 13 g (1,25 cl) amaretto.
 
 
 
 
 


Kommentera här: