Limepaj.

 
 
Len, nästan som en ostkakesmet med fräsch limesmak möter knaprigt kakbotten. Mitt bästa söt-pajrecept!
 
 
~ Ingredienser ~
 
12 digestivekakor
125 g osaltat smör
400 g (1 burk) kondenserad mjölk
1 dl limejuice (från 5 - 6 lime)
4 äggulor
vispad grädde till servering
 
~ Tillagning ~
 
Ugn 175 grader.
 
Mixa/krossa digestivekakorna och blanda med smör. Tryck ut i en rund pajform. Förgrädda ca 10 minuter.
 
Vispa äggulor lätt, och tillsätt den färskpressade limejuicen och till sist kondenserade mjölken. Rör ihop till en slet smet.
 
Häll smeten över digestivebotten och grädda i 15 minuter
 
Låt svalna och ställ kallt i kylen ett par timmar eller över natten. Servera med vispad grädde.
 
 
 

Kommentera här: