Kanelbullens dag 4 oktober.

 
Dagens stora projekt har bestått av bullbakning, det är ju faktiskt kanelbullens dag!
 
Receptet kommer från fantastiska Lux i Stockholm. Dock blev dessa något osöta - skulle ha varit dubbel så mycket av mandemassan i fyllningen.
 
 
30 kanelbullar av denna sats:
 
- Degen -
 
1
Blanda 575 g mjöl, 250 g kylskådskall mjölk (3 %), 100 g socker, 100 g rumstempererat normalsaltat smör, 9 g kardemumma (malen), 2.5 g salt och 1 ägg. Smula i 22.5 g jäst. Blanda och knåda degen i minst 30 minuter.
 
2
Låt degen jäsa i 45 minuter i rumstemperatur.
 
- Fyllningen -
 
3
Blanda 125 g mandelmassa, 125 g smör och 30 g malen kanel.
 
4
Kavla ut den kalla degen till en 5 mm tunn platta och bred ut fyllingen.
 
5
Skär i 1 cm breda strimlor och snurra varje till en rund snäcka. Lägg ut på en plåt, 3 på bredden och 4 på längden och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek. Jäsningen tar mellan 1 1/2 - 3 h beroende på vilken rumstemepraturen är.
 
6
Pensla med 1 uppvispat ägg och strö över lite socker. Grädda i 200 g tills bullarna fått gyllebrunfärg.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: