Tryffel-biskvier

 
 
Biskvier eller Sarah Bernardt bakverk är definitivt min favorit bland fikasötsaker! Mandelbottnar med chokladfyllning & överdrag av ännu mer choklad - himmelskt gott! Här kommer ett kombinerat recept från Roy Fares bok 'Sweet!' + 'Sju sorters kakor' upplaga från år 1994.
 
 
TRYFFEL-BISKVIER ~
48 stora eller 24 små
 
Chokladtryffel ~ enligt Roy
 
Ta fram 50 g osaltat smör så att det blir rumstempererat.
 
Hacka 150 g mörk choklad (använde Valhrona bakchoklad 70 %).
 
Koka upp 150 g vispgrädde och 50 g honung.
 
Med en stavmixer blanda chokladen, vispgrädde-honungen samt smöret till en slät smet.
 
Låt tryffeln vila i kylen minst 2 h. Ställ fram i 2 h innan den ska spritsas på mandelbottnar.
 
 
Mandelbottnar ~ enligt 'Sju sorters kakor'
 
Ugn 175 grader.
 
Vispa 2 äggvitor som sedan blandas med 100 g malda mandlar & 135 g strösocker.
 
Klicka halv tsk för små biskvier eller 1 tsk för stora biskvier på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugn 8-10 minuter. Låt svalna.
 
Garnering ~ enligt mig själv!
 
Fördela tryffeln över mandelbottnarna och ställ i kylen.
 
Smält 100 g choklad (använde Valhrona bakchoklad 70 %). Tillsätt 7.5 ml olivolja. Doppa biskvierna hastigt och lägg på några havssaltkorn på toppen. Låt stelna.
 
 
 

Kommentera här: