FRÖKNÄCKE
Testade att improvisera ihop ett gluten- & laktosfritt knäckebröd med massa olika frön. Sjukt knastrigt och beroendeframkallande gott!
~ Försvinnande gott FRÖKNÄCKE ~
Ingredienser~ självklart går det bra med annat mjöl och andra frön samt valfri smaksättning med tex kummin eller några örter.
mjöl (1 dl / jag använder majsmjöl eller teffmjöl)
pumpakärnor (0,5 dl)
solrosfrön (0,5 dl)
sesamfrön (2 msk)
chiafrön (2 msk)
linfrön (2 msk)
fiberhusk (0,5 msk)
salt (1 krm)
kokosolja (1 dl)
vatten (2 dl)
brödkryddor (efter smak / jag använde kummin & anis)
havssalt (valfri mängd)
bakplåtspapper (2 st)
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan varmt vatten med smält kokosolja i. Blanda väl och låt stå 10 minuter.
Lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. Lägg ett till bakplåtspapper ovanpå och kavla ut till en tunn yta.
Grädda mitt i ugnen 20 minuter. Ta ut och skär i valfritt stora bitar. Grädda ytterligare 20 minuter.
Slå av ugnen och låt knäckebrödet vara kvar i ugnen en stund. Servera som det är till soppa, sallad eller knappra på so snacks.
Tips! Smakar nästan som popcorn om man har majsmjöl i!
skriven
Mums mums :D