Pizza Bianco

 
Fantastisk komposition med egen pesto samt pizzabotten som dessutom är helt gluten- & laktosfri!
 
PESTO
 
basilika (2 st krukor)
nötter / pinje, valnöt, etc (50 g)
rapsolja (0,5 dl)
olivolja (1,5 dl)
parmesanost / 22 månader, annan går även bra (100 g)
salt
svartpeppar
 
Torrosta nötter. Mixa med basilika och rapsolja. Blanda i olivolja, finriven parmesan, salt & svartpeppar.
 
 

PIZZABOTTEN
 
olivolja (0,5 dl)
salt (1,5 tsk)
jäst (25 g)
vatten (3,5 dl)
mjöl / Finax gluten- & laktosfri (7 dl)
 
Blanda olivolja, salt och jäst tills jästen löst sig.
 
Häll ljummet (37 grader) vatten i blandningen och rör om.
 
Vispa ner lite mjöl i taget och fortsätt vispa 5 minuter.
 
Bred ut på en plåt till 4 små pizzor eller en stor. Nagga och låt jäsa i 20 minuter.
 
Sätt ugnen på 200 grader. Grädda i 5-7 minuter.
 
 
 
PIZZA BIANCO
 
Pesto (satsen som gjordes ovanför) / istället för tomatsås
Kyckling (2-4 portioner) / istället för annat kött eller korv
Mozzarella (2 st) / istället för hårdost
Olivolja (valfri mängd)
salld / valfri sort
 
Låt kalna och bred på fyllningen. Grädda i 250 grader tills osten smällt och den fått fina kanter.
 
Servera med ringlad olivolja och sallad på.
 
 

Kommentera här: