Vegetarisk pasta
Enkel vardagsrätt som passar alla! Den är vegetarisk, laktos-, gluten- & lökfri! Genom att använda vinäger i såsen får man fram musten och smaken av solmogna tomater.
PASTA gluten- & laktosfri
äggulor (2 st)
Valfritt mjöl / Finax gluten- & laktosfri (ca 2 dl)
vatten (0,5-1 dl)
fiberhusk (2 msk)
olivolja (2 msk)
Rör ihop allt och knåda till en deg. Ställ kallt över natten eller några timmar.
Ta ut och jobba degen smidig. Gör små bitar som du formar på valfritt sätt. Viktigt att det är samma storlek på alla så att de blir klara samtidigt vid kokning.
TOMATSÅS lökfri
olivolja (2 msk)
tomatpure (1 msk)
krossade tomater / valfri sort på burk (1 burk)
vatten (1-2 dl)
Valfria kryddor / oregano, basilika etc
rödvinsvinäger (1 msk)
salt&peppar
Värm tomatpurén i olivoljan och tillsätt krossade tomater.
Koka upp och sänk värmen så att såsen få småputtra i 2-3 timmar. Rör om då och då och tillsätt vatten om det behövs, så att såsen inte bränner fast vid botten.
Smaksätt med kryddor innan servering; tex basilika och oregano.
MOZZARELLA inlagd & krämigare
mozzarella
mjölk (1 dl)
Värm mjölken till 43 grader och lägg ner mozzarella så att den täcks. Låt den ligga i mjölken en timma. Redo att servera!
skriven
Mums