SALSICCIA med MOZZARELLA & TOMATSALLAD

 
 
SALSICCIA med MOZZARELLA & TOMATSALLAD
2 portioner, glutenfritt & lchf
 
Salsiccia (valfri mängd / använde 240 g) 
mozzarella (1 st)
mjölk (ca 2 dl)
körbärstomater (250 g)
rödlök (1/2 st)
färsk basilika (1/3 kruka)
olivolja (efter smak)
salt & peppar
 
För att få en krämig mozzarella gör såhär: värm mjölk till 43 grader. Lägg ned mozzarella i ett glas och häll mjölken över. Låt stå i 1 h.
 
Stek korven i olja på låg värme så att den inte blir överstek inuti och hinner få fin stekyta.
 
Samtidigt gör salladen: skär rödlöken med en mandolin, körsbärtomaterna i fyra delar och plocka sköljd basilika samt dra isär varje blad i halvor. Blanda med olivolja, salt och peppar.
 
Servera!
 
 
Inget ska förfalla - även fettet som blev kvar i stekpannan efter korven slickades upp!
 

Kommentera här: