VAKTELÄGG

 
 
Ni som läser bloggen har väl inte missat vilka fina mat-inköp jag gjorde på senaste resan i Göteborg! Bland dessa godsaker var det vaktelägg som vi lyxade till dagens frukost med.
 
 
KOKA VAKTELÄGG
1,5 minuter för lös äggula
2 minuter för något 
2,5 minuter för helt fast gula
 
Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull. Ställ på plattan och låt koka upp. Ta bort från plattan och låt stå de antal minuter efter önskat resultat (se ovan). Byt därefter ut det heta vattnet mot kallt.
 
Serverade äggen tillsammans med sambos hembakta baguetter med smör & lufttorkad skinka samt americano på det. Äggen kunde gått en aning kortare för att få krämig kärna eller en aning längre för en helt fast gula.
 
 
Varför ska man äta just vaktelägg?
Jo, de innehåller massa proteiner och vitaminer, de påstås att hjälpa mot olika magproblem, hjälper till att förebygga bättre minne genom att öka hjärnans akivitet samt stärker immunförsvaret. Det är bara några exempel på hur fantastiska dessa små och goda ägg är!
 
 
 
 

Kommentera här: