FRÖLIMPA

 
 
FRÖLIMPA 
 
 
vetemjöl 3,5 dl / använde Manitoba från Ramlösa Kvarn
dinkelmjöl 1 dl
rågsikt 1 dl / rågmjöl funkar också
linfrön 0,5 dl
pumpafrön 0,5 dl + lite att strö ovanpå
solrosfrön 0,5 dl
bikarbonat 1 tsk
salt 0,5 tsk
5 dl yoghurt / fil funkar också
sirap 1 dl
smör till formen
 
 
1 / Ugn på 175 grader Ceclcius.
2 / Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke.
3 / Blanda yoghurt & sirap och tillsätt i mjölblandningen. Rör om väl.
4 / Smöra en avlång brödform & fördela smeten i den. Strusla pumpakärnor vanpå brödet.
5 /Grädda längst ned i ugnen i 1,5 h. Låt vila innan servering.
 
Ät förslagsvis med smör & extra salt på eller/och med en god ost. Behövs ej så mycket mer!
 
 

Kommentera här: