K.Kowalska

CHILISTARK PULLED PORK
 
 
Pulled pork möter chili & ljuv musik uppstår i munnen!
Tillagningen kräver tålamod då de 5-6 timmarna behövs för bästa resultat.
 
 
CHILISTARK PULLED PORK
4-6 portioner
 
--> Ugn 150 grader.
 
--> Blanda till såsen:
ketchup (2,5-3 dl)
HP-sausce (1 dl)
soya (några 0,5 dl)
worcestersauce (0,5 dl)
olivolja (0,5 dl)
liquid smoke (0,5-1 dl)
chili / använde 3 olika sorter, sammanlagt 4 frukter
spiskummin
oregano
salt
peppar
 
--> Skala & skär gul lök (2-3 st) + vitlök (3-4 klyftor).
 
--> Lägg fläskkarrén (1 kg) i en ungfast form med lock.
 
--> Häll såsen på sidorna om köttet samt lägg lökarna ovanpå köttet.
 
--> Ställ in i ugnen och tillaga 1 h.
 
--> Ta ut & blanda ned lökarna i såsen, ställ tillbaka för ytterligare 1 h.
 
--> Ta ut & häll över såsen på köttet, ställ tillbaka.
 
--> Efter ytterligare 1 h vänd på köttet & häll över såsen.
 
--> När köttet gått i 5-6 h ska det vara mört = färdigt att äta!
 
--> Serverade COLESLAW & RÅGFRALLOR till.
 
COLESLAW: rödkål, morot & stjälkselleri som mandolinas och får ligga i socker + salt. Blanda med dressing gjord på: majonnäs, senap, vittvinsvinäger, salt & peppar.
 
Recept på RÅGRALLOR