CHOCOLATEHEAVEN
Denna kaka har jag gjort i några varianter KLADDKAKA DE LUXE samt KLADDKAKA DELUXE NO2 och nu kommit fram till den optimala versionen. Nedan får ni receptet och det nya arbetsnamnet:
~
CHOCOLATEHEAVEN
4-8 portioner
smör (200 g)
björksocker (140 g)*
ägg (2 st)
mjöl (90 g)
kakao (24 g)
bakpulver (1 tsk)
vanilin (1 tsk)
vit choklad - pellets eller i mindre skurna bitar (75 g)
--> Ugn 175 grader.
--> Smält smör.
--> Blanda väl i en skål: björksocker med ägg.
--> Blanda i en annan skål: mjöl, kakao, bakpulver och vanilin.
--> Häll de smälta smöret som fått svalna lite i äggblandningen.
--> Sikta ned mjölbladningen i smeten och rör om bara så att allt bli blandat, ej mer!
--> Klä en rund form med bakplåtspapper**, häll i smeten.
--> Grädda i mitten av ugnen 10 minuter. Ta ut och strö över vit choklad.
--> Fortsätt grädda 3 minuter. Ta ut igen & lägg på alluminumfolie.
--> Grädda klart 3 minuter till. Låt svalna - kakan är godast minst en timma efter att den är färdig. Ännu godare dagen efter!
--> Servera med förslagsvis vispad grädde & kaffe!
~
*funkar också med vanligt strösocker (180 g)
**allternativt smörj in formen