K.Kowalska

SÖTPOTATISCURRY med kokosmjölk
 
 
God veganrätt men som behöver betydligt mer av curry för att få något sting. Godast utan några kolhydrater till. Receptet kommer från boken "Roten till allt gott" av Malin Randeiyne.
 
*
SÖTPOTATISCURRY med kokosmjölk
4 portioner
*
Rosta 175 gram cashewnötter i en torr stekpanna.
 
Skala och grovhacka 2 sötpotatisar och 1 gul lök. Koka potatisen i saltat vatten tills den nästan blivit mjuk.
 
Tillsätt lök och koka en stund till. Sila bort vattnet och låt potatisen och löken vila.
 
Värm rapsolja i en kastrull och tillsätt 1/2 msk currypasta (använde 1/2 dl egen curryblandning).
 
Tillsätt sötpotatis, lök, 2 msk fisksås, 1 msk limejuice, 1 burk kokosmjölk, koriander och nästan alla nötter. Låt allt bli varmt.
 
Servera med ris, något gryn eller bara som det är och med cashewnötter på toppen.