BANAN- & KOKOSBRÖD
Receptet till detta saftiga, lagom söta bröd hittade jag i en Kurera-tidning. Dock har jag bytt ut vissa grejer efter vad som fanns hemma. Jättegott som efterrätt med vispad grädde!
*
BANAN- & KOKOSBRÖD
Ugn 175 grader.
Smält 1/2 dl kokosolja och låt svalna. Mosa 3 st bananer och rör ned 3 st ägg, 2 msk honung (agavesirap i originalrecept) och kokosolja.
Blanda i en annan skål 2,5 dl mandelmjöl, 1,5 tsk bakpulver, 1 msk chiafrön, 1 dl pumpafrön (valnötter i orginalrecept / kan uteslutas), 1,5 tsk kanel och 2 krm havssalt (himalayasalt i originalrecept).
Rör ned bananblandningen i mjölblandningen och blanda men inte mer än nödvändigt.
Smöra (förslagsvis med kokosolja) en avlång brödform (eller muffinsformar) och häll ner smeten. Toppa med kokoschips & hackade pekannötter (kokosflakes eller valnötter i originalrecept).
Grädda i 20 minuter. Ta ut och låt svalna innan servering.