K.Kowalska

PALAK PANEER
 
 
PALAK PANEER
4 portioner
 
tofu / 2 pkt
gul lök / 1 st
vitlöksklyftor / 3 st
färsk ingefära / 3 msk
rapsolja
koriander / 2 tsk
spiskummin / 1 tsk
gurkmeja / 1 tsk
cayennepeppar / 1 krm
svart peppar / 1 krm
kardemumma / 0,5 tsk
bladspenat fryst / 400 g
tomater på burk / 400 g
grädde / 3 dl
salt & peppar 
koriander
hirs / ris / annat gryn
chiliflingor
 
1 / Fräs lök, vitlök och ingefära i rapsolja i en kastrull tills löken blivit mjuk. Tillsätt alla kryddor och stek ihop.
 
2 / Blanda ner bladspenat och låt bli mjuk. Tillsätt tomater och grädde, låt puttra ett tag.
 
3 / Sist i med tofun och puttra 15 min.
 
4 / Servera med valfritt gryn, extra koriander på toppen & chiliflingor.