CHOKLADBARS & CITRONBARS

 
Supermellis i form av bars. 
Helt laktos- & glutenfria!
 
~
CHOKLADBARS med bananchips
 
4 dl havregryn
2 dl sötmandel
10 st dadlar 
2 msk kakao
1 msk kokosolja
0,5 dl bananchips
0,5 dl vatten
0,5 tsk flingsalt 
 
Mixa i en matberedare mandel, dadlar, vatten, kakao, kokosolja & flingsalt till en slät smet.
 
Tillsätt havregryn & krossade bananchips.
 
Tryck ut smeten i en bakplåtspappersklädd form. Låt stå i kylen 4 timmar. Skär i bitar.
 
~
 
CITRONBARS med lakrits
 
3 dl cashewnötter
150 g torkade aprikoser / funkar också med russin
1,5 dl kokoschips / funkar också med riven kokos
1 msk kokosolja
1,5 msk finrivet citronskal
0,75 dl citronjuice
1 tsk lakritspulver
0,5 tsk flingsalt
 
Blötlägg aprikoserna i 2 timmar.
 
Mixa cashewnötter slätt, lägg i en skål. Mixa aprikoserna och tillsätt nötterna samt de övriga ingredienserna.
 
Tryck ut smeten i en bakplåtspappersklädd form. Ställ i kylen 2 timmar. Skär i bitar.
 
~
Recept från Icas tidning Buffé.
 

Kommentera här: