Granola, nötfria granolarutor & italiensk efterrätt.

Knaprig & naturell GRANOLA som passar fint till både syrlig fil & fet yoghurt. Perfekt att ha färsk eller torkad frukt i! Pimpar med gurkmeja eller kanel & kokoschips. En kopp kaffe till! Recept: 5 dl havregryn, 1 msk linfrön, 1 msk sesamfrön, 2 msk pumpakärnor, 2 msk solrosfrön, 1 dl vatten, 2,5 msk kokosolja som ugnsrostas på 150 grader i 30 minuter. Tillsätter: 150 g hackade nötter (mandlar, valnötter & cashewnötter) och rostar ytterligare 20 minuter.

 
 
NÖTFRIA GRANOLARUTOR - recept enligt @food_pharmacy men hade inte i kanel & tillsatte 1 tsk honung för bättre konsistens & mer sötma. Perfekt mellis!
 
 
Italiensk efterrätt på:
Ricotta, honung, rostade mandlar & citronzest.

Kommentera här: