RAWBROWNIE med CHOKLADGANACHE
RAWBROWNIE med CHOKLADGANACHE
~ receptet är från bloggen Hälsa som livsstil ~
3 dl solrosfrön
23 st (ca 350 g) färska dadlar
5 msk kakao
4 msk tahini (osaltad)
4 msk kokoschips
2 msk honung
4 msk kokosolja
1 nypa havssalt
0,75 dl vatten
Mixa solrosfrön till ett grynigt ”pulver”. Tillsätt sedan 15 st dadlar och mixa igen tills dadlarna är i små små bitar.
Tillsätt därefter 3 msk kakao, tahini, kokoschips, honung, 1 msk kokosolja, havssalt och börja mixa först långsamt för att efterhand öka hastigheten. Kör smeten tills den är kladdig och oljig. Tryck ut i en stor form eller flera små.
Blanda övre lagret och bre på: 8 dadlar, 2 msk kakao, 3 msk kokosolja och vatten.
Låt stå kallt, skär i bitar och förvara i frysen.