Raw-fika trio

 

Raw-fika trio på fikafatet - allting raw & utan raffinerat socker!

 

KANELBULLAR / SAFFRANSBULLAR / recept Food Pharmacy

Bulldeg: Rosta 2 dl cashewnötter och 1 dl havregryn i 100 grader i 10 minuter. Mixa cashewnötter, havregryn, 1 dl kokos, 1 nypa salt, 8 fälska dadlar och 3 tsk vatten (för SAFFRANSBULLE lägg till 1 paket saffran). Kavla ut mellan två bakplåtspapper.

Fyllning: Blötlägg 1 dl sötmandel och mixa med 8 färska dadlar, 1 msk vatten (för KANELBULLAR lägg till 1 msk kanel). Bred ut fyllningen och rulla degen som en bulle. Kyl och skär upp i små bullar, ca 20 st.

 

NÖTFRIA GRANOLA RUTOR / recept Food Pharmacy

 Mixa 1 dl pumpakärnor, 1 dl solrosfrön, 1 dl havregryn, 1 dl kokoschips, 1 tsk vaniljpulver, 2 krm havssalt, 4 urkärnade dadlar, 2 msk tahini, 1 msk kokosolja och 1 tsk honung. Pressa ned i en form och låt stå kallt 30 minuter. Skär upp i bitar!

 

CHOKLADBRÄCK 100 % kakao / recept av mig

Smält i en kastrull 0,75 dl kokosolja och blanda med 4-5 msk kakao. Hacka 50 g valfria nötter / använde paranötter och 50 g valfri torkad frukt / använde fikon. Fyll en avlång brödform med chokladen och strö över nötterna och torkad frukt. Låt stå i frysen 30 minuter, samt förvara chokladen där.

Kommentera här: