Karolina K

PALEOLIMPA
 
PALEOLIMPA på mandel & kokos. Jättefint bröd som är lila gott bara som det är eller med tex. något spread på, färska bär, marmelad, ost, avokado - ta det pålägg du tycker bäst om! Går även fint att frysa och tina då den smakar lika bra.
 
6 st ägg
3 dl osötad mandelmjölk 
0,5 dl neutral kokosolja
4 dl mandelmjöl 
0,5 dl kokosmjöl
2 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
1 tsk havssalt 
 
Ugn 200 grader.
 
Smält kokosolja och låt svalna. Vispa äggen fluffigt. Tillsött kokosoljan och mandelmjölken.
 
Blanda ihop i en annan skål alla resterande ingredienser.
 
Häll de torra ingredienserna i äggblandningen och rör om väl.
 
Lägg en avlång brödform med bakplåtspapper och fyll den med smeten. Grädda i 40 minuter i nedre delen av ugnen.
 
GLASS - Två finfina raw- & veganska!
 
CHOKLAD-BANAN-KOKOSGLASS
 
Mixa allt och fördela i 6 små glasburkar, förvara i kylen:
4 dl kokosmjölk (det feta) / 2,5 dl kokosgrädde
1 banan, frusen
0,75 dl kokosolja, smält
15 g kakao
1 msk honung
 
CASHEW-BANAN-KANELGLASS
 
Mixa allt och fördela i 4 små glasburkar, förvara i frysen: 
250 g cashewnötter
1 banan, frusen
2 dl mandelmjölk
1 tsk vaniljpulver
0,5 tsk kanel 
 
CHOKLAD MED NÖTTER & TORKAD FRUKT vegan style

 

CHOKLAD MED NÖTTER & TORKAD FRUKT vegan style. Fylld med bra fett, vitaminer & antioxidanter samt otroligt god! Gör den nu: 0,75 dl smält kokosolja / använder den utan smak blandas med 4 msk kakao och hälls i en avlång brödform. Strö på 30 g valfri torkad frukt / tex tranbär & 30 g hackade nötter / tex paranötter. Ställ i frysen så är chokladen klar efter max 30 minuter!