På G!

Träningen har verkligen blivit min nya craving! LÄNGTAR tills jag får spendera lite tid på Korpen och fokusera BARA på att just träna.
 
Förra söndagen hade vi Korpen-instruktörer utbildningsdag med Maria, miamoves, från IKSU i Umeå. Dagen startade med 45 minuter InnerStrengt. Lagom svettig med en gainomax-dryck i magen var det dags för tips på övningar, hur man kan instruera på olika sätt osv. Efter lunch fortsatte vi med att konstruera övningar två och två där man fokuserar på en viss muskel. Dagen avslutades med 60 minuter Step-up. Svettig, fylld av energi och euforisk cyklade jag hem. Veckan som kom därefter var det Öppet hus på Korpen och i måndags hade jag full sal på min Yoga Nybörjare! Tisdagen körde jag egen träning i form av crosstrainer direkt efter jobbet. Onsdag testade jag Styrkemix och i torsdags vilodag. Fredag och cyklade direkt efter jobbet till gymmet för egen träning med crosstrainer, chins-dips-pullups, rumpa-insidalår. Vilidag lördag och idag kände jag mig så stark - 45 minuter kondition på crosstrainer. Heja kroppen & träning!
 
Dans - Yoga - Träning | Fitness, Livet, crosstrainer, hatha yoga, hälsa, styrka, träna, träning, vardag | | Kommentera |

LIME- & SPENATPAJ raw style

LIME- & SPENATPAJ raw style - cool kombo med den syrliga limen och beska spenaten. Den söta botten balanserar upp det hela.

Kakbotten:
100 g mandel
100 g dadlar
20 g kokoschips / riven kokos 
zest från 1 lime
1 msk kokosolja
 
Kräm:
190 g cashewnötter, blötlagda 12 h
4 msk kokosolja
1,25 dl kokosmjölk (det feta) / kokosgrädde
1,25 dl limejuice
70 g spenat
zest från 1 lime
2 msk honung 
 
Mixa alla ingredienser till kakbotten och tryck ut i en form. Ställ i kylskåpet.
 
Mixa alla ingredienser till krämen och häll blandningen över kaknotten. Låt stå i kylen 12 h.
 
Servera med lite limzest på toppen!
 
 
Recept - Mat | Lime, Rawfood, baka, kaka, mat, paj, recept | | Kommentera |

NÖTTER-DADLAR-CHOKLAD I EN BAR

 
NÖTTER-DADLAR-CHOKLAD I EN BAR - dessa godingar har allt: seghet, knaster & sötma! Perfekt till kaffet eller som mellis. Originalreceptet kommer från FRIENDLY FOOD & här kommer mitt.
 
Första lagret:
2 dl hasselnötter
2 dl russin
1 msk vatten
0,5 krm salt
0,5 krm vaniljpulver 
 
Andra lagret:
1 dl cashewnötter, blötlagda minst 3 h
1 dl kokosolja
8 st dadlar 
0,5 krm salt
0,5 krm vaniljpulver
 
Tredje lagret:
0,75 dl kokosolja
5 msk kakao 
Alternativ till det tredje lagret är att strö över kakao vid servering!
 
Mixa alla ingredienser till första lagret i en matberedare och bre ut smeten i en avlång brödform som du klätt med bakplåtspapper. Ställ den i frysen.
 
Mixa alla ingredienser till andra lagret och bre ovanpå det första lagret. Ställ tillbaka i frysen.
 
Smält kokosoljan i en kastrull och vispa i kakaon. Häll över kakan och ställ i frysen. Ta ut och skär i bitar, förvara i frysen. Lika god något tinad eller kall direkt från frysen!
Recept - Mat | Mellanmål, Rawfood, fika, kaka, mat, nötbar, recept | | Kommentera |
Upp