NÖTTER-DADLAR-CHOKLAD I EN BAR

 
NÖTTER-DADLAR-CHOKLAD I EN BAR - dessa godingar har allt: seghet, knaster & sötma! Perfekt till kaffet eller som mellis. Originalreceptet kommer från FRIENDLY FOOD & här kommer mitt.
 
Första lagret:
2 dl hasselnötter
2 dl russin
1 msk vatten
0,5 krm salt
0,5 krm vaniljpulver 
 
Andra lagret:
1 dl cashewnötter, blötlagda minst 3 h
1 dl kokosolja
8 st dadlar 
0,5 krm salt
0,5 krm vaniljpulver
 
Tredje lagret:
0,75 dl kokosolja
5 msk kakao 
Alternativ till det tredje lagret är att strö över kakao vid servering!
 
Mixa alla ingredienser till första lagret i en matberedare och bre ut smeten i en avlång brödform som du klätt med bakplåtspapper. Ställ den i frysen.
 
Mixa alla ingredienser till andra lagret och bre ovanpå det första lagret. Ställ tillbaka i frysen.
 
Smält kokosoljan i en kastrull och vispa i kakaon. Häll över kakan och ställ i frysen. Ta ut och skär i bitar, förvara i frysen. Lika god något tinad eller kall direkt från frysen!
Recept - Mat | Mellanmål, Rawfood, fika, kaka, mat, nötbar, recept | |
Upp