11 mars 2014

Bonjour Paris.

Frankrike


Ett eftermiddagsflyg från Luleå tog oss till Arlanda och vidare till flygplatsen Orly i Paris. Det var några grader varmare och mer folk i omlopp än på en månadagskväll i Piteå ...

Efter att ha checkat in på Hotel des Arts som ligger i området BASTILLE, så begav vi oss för en bit mat. Det blev efterrätt och te på en bar inte långt från hotellet. Folk har en obra rökkultur här; till och med när man sitter inne så känner man den unkna doften. Fast det värsta är stanken som lägger sig i kläderna ...

Tisdagen vaknade vi hungriga på att uppleva staden! Vi började med att ta våra hungriga magar till ett ställe där vi beställde frukost i form av croissant, baguett med smör och körsbärsmarmelad, apelsinjuice samt kaffe. Under hela vistelsen drack Carl bara cafe allongé (americano) och jag cafe créme - det har blivit en ny favorit och stark motståndare till cappun ;).
Hade målat naglarna i Paris-rött! Nagellack från Malva.

Efter den goda frullen strosade vi vidare mot centrum. Förbi en marknad, PLACE LA BASTILLE och Parisoperan.

NOTRE DAME var mindre än jag väntat mig och djuren som sitter på varsin sida av toppen var ultrasmå - inga bamsingar som i Disneys tecknade film: Ringaren från Notre Dame.

Lunchen intogs på en bistro där vi beställde in musslor och pommes. Stor portion så vi delade på den och dessutom får man alltid bröd till måltiderna här så vi blev mer än nöjda och belåtna! 12 euro för denna måltid.
Lite varstans kunde man åka en sådan fin karusell.

Annika

Fina bilder :)

Svar: Tack!
Karolina

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress