Saturday 19th of November.
Idag var det dags för Mission Impossible-Possible.

8:00 skulle stiga upp.
8:15 steg upp.
8:30 frukost.
9:05 avgång från lägenheten.
9:15 metro från 135th Street, röda linjen 2 DOWNTOWN.
9:25 byte på 96th Street till röda linjen 1 UPTOWN.


- Michaela börjar med en paus innan vi ska promenera. Och Ellen laddar med armhävnigar.


9:50 fel på tåget, byte på 168.


- Åker förbi 181 som är en plindrom precis som OlaSalo är olaSalO baklänges :)


10:00 START 211th Street i INWOOD.
Förbi WASHINGTON HEIGHTS, HARLEM, MORNINGSIDE HIGHTS...


- En kyrka uppe där kartläggaren glömde tillverka kartan därav har jag inget namn på kyrkan.- Ännu ett konstverk från Peter Woytuk projekt på Broadway.

- Tunnelbanan går ibland över jord. Tycker inte att det borde kallas tunnelbana, metro är bättre.

- Peter Woytuk.

- Peter Woytuk.

12-12:45 ... UPPER WESTSIDE. Lunch på 111th Street. Stället heter Maoz Vegetarian och dem har sjukt god falafel!
Förbi MIDTOWN, GARMENT DISTRICT...


- Falafel, inlagdgurka, rödbetor, coleslaw, tomatsalsa, bulgur (med någon stark,grön krydda), gröna och svarta oliver, inlagda morötter, broccoli och blomkål.- Solen ville vara med mer än statyn på Strauss.- Peter Woytuk.- Peter Woytuk.
Hade lust att gå in i gallerian, men icke denna dag då vi skulle hålla dagsplanen.

- VS nya modell?- Julbord, ja tack.- Peter Woytuk, COLUMBUS CIRCLE 59th STREET.- Solen är på väg ner när vi har kommit till 59th Street och ena änden av nedre Central Park.- 8 tusen dollar eller bio? :P Går lätt på bio med en okänd för en BMW.- Då var man här igen, vid Winter Garden där Mamma Mia spelas och den stora Capezio (dansshopen) ligger, Broadway 50th St.- Kära Times Square.
Mycket folk - vi fick chans att vila mellan övergångsställerna.- Golda Meir, framgångsrik ledare och humanitär pionjär.

15:15-16 ...GRAMERCY PARK. Fikapaus på Starbacks, 17th Street.
Förbi CIVIC CENTER, FINANCIAL DISTRICT för att komma i...


- Liten varm choklad med grädde, chokladsås och kanel på toppen.
Glömmer hela tiden bort att jag och grädde inte går ihop. Det är ju så gott!- Mahatma Gandhi.- Vid den andliga statyn satt en flicka. Här kunde man köpa sig lycka. Eller ja lyckoamuletter.- Denna vill jag ta hem!- Grace Church, Broadway 10th Street.- Skyltfönster till Maurice Kanbar Institute of Film and Television och Institute of Preforming Arts.- Mellan PRINCE STREET och SPRING STREET finns det massa braiga kläd- och skoaffärer, bland annat TopShop, Urban Outfitters, Converse med fler.

- Levande skyltdocka som utförde Yoga på Lulemon Athetic.- En byggnad som vi inte vet vad det är för något. Verkade vara ett konstställe.- City Hall Park mellan CHAMBERS STREET och PARK ROW.

- Verkade vara ett mysigt ställe.- St Paul´s Chapel och en minikyrkogård mitt i stan. Broadway FULTON STREET.- Bakom kyrkogården "gömde" sig en av skyskraporna på World Trade Center Site, annars pågick det massa onbyggnationer.- Kommer in i LOWER MANHATTAN och Wall Street Occupay är i föll gång.
Tåget går förbi alla de stora bankerna; Chase Manhattan Bank, Bank of New York och Federal Reserve Bank.
För någon dag sedan stod det i Metro att nästa steg är Occupay Subway!- Konstverk är det gott om i denna stad. Älskar mångfalden!- Poliserna får jobba som attan! En polis på motorcykeln ramlade av och tre andra hade fullt upp med att hjälpa honom upp igen.- Inte mycket ro för bön på Trinity Church, Broadway RECTOR STREET.- Precis innan vi nått vårat mål och kan se ut till Frihetsguddinan på Liberty Island :)


17:15 ...MÅL i BATTERY PARK!


- Denna utsikt slår allt! Så värt 30 680 steg.- Restaurang i Battery Park med lampor i träd och fin uteservering med utsikt mot vattnet.- Skulle kanske vara hårt att gå tillbaka så vi tog metro hem från SOUTH FERRY.
Men innan dess blev vi fast utanför Terminalen till färjor mot Staten Island, Weehawken och Governors Island där ett gäng killar i gröna träningsdressar dansade och gjorde massa akrobatiska konster.
Dem blandade mycket humor i showen och fick mycket skratt och pengar från publiken.
Jag var med på ett hörn då dem tog upp fem personer inklusive mig för att en av snubbarna skulle volta över oss. Vi fick böja på oss och ta tag i tårna. Där hängde vi ett tag och efteråt ville dem ha pengar av oss. Men jag kontrade med att jag var ju en del i showen. Tyvärr blev det ingen lön denna gång. Kul att man kunde hjälpa till i alla fall på något sätt :)

Tänk att vi fixade att gå hela Broadway från norra till södra Manhattan :D

Låten som jag haft på repet under dagen: Lady Gagas Mary the night.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress