TIKKA MASALA PUMPA & GRÖNA KIKÄRTOR

 
TIKKA MASALA PUMPA & GRÖNA KIKÄRTOR •

Vintern är verkligen grytornas & sopparnas årstid! Denna mustiga vegogryta med indisk kryddning värmer fint en kall decemberdag. Receptet är inspirerat från Ica:s senaste gratis-månadstidning.

• Ingredienser till 4-5 portioner

2 gula lökar
1 butternutpumpa
3 msk rapsolja
2 tsk spiskummin
1 msk curry
1 tsk mald ingefära
0.5 tsk chilipeppar
400 g tomater på burk
400 ml kokosmjöl, använde den krämiga
2 dl vatten
1 grönsaksbuljong
Salt & peppar
350 g gröna kikärtor, frysta
2,5 dl cashewnötter, använde saltade

• Fräs löken mjuk i olja. Häll i de torra kryddorna och frös någon minut till.

• Häll i tomater, kokosmjölk, vatten och buljong. Tillsätt tärnad pumpa och koka ca 30 minuter eller tills den har blivit mjuk. Smaka av med salt & peppar.

• Koka kikärtorna och servera med grytan. Strössla på cashewnötterna.