KAKAOGRANOLA med dadlar, kokos & nötter
Frukost är min dagliga ritual och jag värdesätter både tiden & innehållet högt. Denna veckas granola blev en egenpåhittad med favorit-trio: KAKAO, KOKOS & NÖTTER.
Ingredienser •
1 dl quinoapuffar / går att byta ut mot havregryn
1 dl bovetepuffar / samma som ovan
1 dl havregryn
0.5 dl solroskärnor
0.5 dl pumpakärnor
0.25 dl chiafrön / går att byta ut mot linfrön
1 dl valnötter / går att byta ut mot andra nötter/mandlar
1.5 dl dadlar, ca 15 st
2 msk kokosolja, smält
2 msk tahini / går att byta ut mot nötsmör
2 msk kakao
2 msk vatten
1 tsk flingsalt
Till servering •
KAKAONIBS om du vill ha mer av kakao-smaken & en extra struktur till granolan
1 dl quinoapuffar / går att byta ut mot havregryn
1 dl bovetepuffar / samma som ovan
1 dl havregryn
0.5 dl solroskärnor
0.5 dl pumpakärnor
0.25 dl chiafrön / går att byta ut mot linfrön
1 dl valnötter / går att byta ut mot andra nötter/mandlar
1.5 dl dadlar, ca 15 st
2 msk kokosolja, smält
2 msk tahini / går att byta ut mot nötsmör
2 msk kakao
2 msk vatten
1 tsk flingsalt
Till servering •
KAKAONIBS om du vill ha mer av kakao-smaken & en extra struktur till granolan
Ugn 180 grader.
Blanda alla torra i en stor bunke. Rör ihop övriga ingredienser i en skål & blanda ner i bunken.
Fördela på en plåt med bakplåtspapper & grädda mitt i ugnen i 15 minuter.
Förvara i en glasburk & servera med yoghurt eller fil.
Med önskan om en god morgon!