Karolina Kowalska

"Bastu-scones"
 
 
Enkelt & gott med scones! Detta recept har jag filurat ihop på egen hand. Har helt enkelt bytt ut vanlig yoghurt mot laktosfri samt vetemjöl mot glutenfritt alternativ. Namnet kommer från att C tyckte att de smakade bastu ... De blev något kompakta men goda!
 
~ BASTU-SCONES ~
2 st bröd
 
pofiber (45 g, ca 2,5 dl)
fiberhusk (2 msk)
bakpulver (1 tsk)
salt (0,5 tsk)
smör (50 g)
yoghurt / laktosfri (1 dl)
vatten (0,5 dl)
 
Blanda ihop torra ingredienser & fördela smöret i kuber. Tillsätt yoghurten och vattnet.
 
Forma till 2 eller 4 små bröd. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
 
Grädda i ugnen på 250 grader i 10 minuter.
 
Servera med smör & valfritt pålägg (ost, kött, fisk).