FILMJÖLKSBRÖD
FILMJÖLKSBRÖD inspirerat av Leila Lindholm
1 bröd:
• 4.5 dl fil / använde 3 % fet
• 1 dl brödsirap
• 4.5 dl rågmjöl
• 2 dl havregryn
• 2 dl rågkross
• 1 dl valnötter
• 1 dl linfrön
• 1 dl solrosfrön
• 3 tsk bakpulver
• 1 tsk havssalt
Ugn 200 grader.
Rör ihop fil och sirap. Blanda i övriga ingredienser.
Häll ner smeten i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper.
Grädda i 45 minuter, låt svalna innan du skär upp i valfria tjocka skivor.
Servera förslagsvis med smör & ost.
1 bröd:
• 4.5 dl fil / använde 3 % fet
• 1 dl brödsirap
• 4.5 dl rågmjöl
• 2 dl havregryn
• 2 dl rågkross
• 1 dl valnötter
• 1 dl linfrön
• 1 dl solrosfrön
• 3 tsk bakpulver
• 1 tsk havssalt
Ugn 200 grader.
Rör ihop fil och sirap. Blanda i övriga ingredienser.
Häll ner smeten i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper.
Grädda i 45 minuter, låt svalna innan du skär upp i valfria tjocka skivor.
Servera förslagsvis med smör & ost.