Choklad Nemesis.
Choklad är fantastiskt! Detta bakverk är fantastiskt, utan mjöl och glutenfritt.
1
Ugn 160 grader. Hitta form/formar som passar till 6 dl:s smet + någon större form att göra vattenbad i där kakformen ska rymmas.
2
Vispa 2 eller 3 ägg (beroende på storleken, jag tog tre mellanstora) med 48 gram socker Tills volymen fyrdubblas, minst 10 minuter.
3
Hetta upp 96 gram socker i 0,6 dl vatten tills sockeret har smält och du fått sockerlag.
4
Lägg 169 gram mörk choklad och 112,5 gram smör i sockerlagen och blanda, stäng av värmen.
5
Tillsätt blandningen till äggen och vispa, men inte mer än att det är blandat.
6
Häll upp i kakformen/formerna och ställ i vattenbad. Grädda i 50 minuter eller tills kakan stelnat.
7
Avnjut med crème fraîche blandat med vanilj.
