11 december 2014

Saffrankladdkaka.

 
 
Visst har jag varit tveksamt till kladdkaka gjord på vit choklad. Men man må ju testa innan man kan ta någon ställning i frågan. Denna kaka får en fantastisk saffransmak vilket passar utmärkt nu i juletider! Den är rätt söt så till rekommenderas vispgrädde.
 
 
~ Ingredienser ~
 
100 g smör
0.5 g (1 pkt) saffran
100 g vit choklad (jag använde Odenses pelletschoklad)
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
Till servering:
vispgrädde
mandlar
bär
~ Tillagning ~
 
Sätt ugnen på 175 grader och smöra en rund form (24 cm i diameter).
 
Smält smör i en kastrull och dra från plattan. Tillsätt saffran och chokladen, rör om tills den smält.
 
Blanda ägg och socker i en skål. Tillsätt smörblandningen och rör om. Sikta ner mjölet och rör om precis så att det bara blandas.
 
Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 20 minuter.
 
Låt svalna och servera med vispgrädde och hackade mandlar. Tror även att bär, tex hallon eller lingon hade passat bra till denna söta kaka.
 
~
 
Oslofru

Å mums så gott! ;D

Svar: Verkligen en ny favorit: älskar saffran och kladdkaka så detta är en perfekt kombo!
K.Kowalska

ɑ n n i k ɑ

Gott!

Svar: Gillar man saffran så är detta bättre än saffransbullar! alla gånger :)
K.Kowalska

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress