Enkla baguetter.

Fantastiskt och enkelt bröd!
Dag 1
Blanda ihop 5 g jäst i 400 g (ca 5 dl) vatten, rör ner 480 g (ca 8 dl) vetemjöl och 10 g (1,5 tsk) salt och blanda väl. Täck skålen med något och ställ in i kylen. Låt degen jäsa minst 12 h. Den är klarjäst när degen har utvecklat bubblor på ytan.

Dag 2
Baka ut degen på ett mjölat underlag. Knåda inte utan bara forma det till en rektangel. Vill du ha ett stort bröd så behåll denna form. För baguetter dela i fyra delar. Pudra med lite mjöl och lägg över på plåt med bakplåtspapper.
Sätt ugnenen på max och ställ in plåten i mitten. Lägg några isbitar i botten på en plåt längst ned. Efter 10 minuter, vädra (öppna och stäng ugnen). Upprepa samma sak efter ytterligare 5 minuter två gånger. Ta ut brödet när du är nöjd med färgen på skorpan.

Isbitarna i botten göra brödet saftigare.

Vädringen gör brödskorpan knaprigare.

Ät som det är med smör eller som tillbehör!