Tryffel-biskvier
Biskvier eller Sarah Bernardt bakverk är definitivt min favorit bland fikasötsaker! Mandelbottnar med chokladfyllning & överdrag av ännu mer choklad - himmelskt gott! Här kommer ett kombinerat recept från Roy Fares bok 'Sweet!' + 'Sju sorters kakor' upplaga från år 1994.

TRYFFEL-BISKVIER ~
48 stora eller 24 små
Chokladtryffel ~ enligt Roy
Ta fram 50 g osaltat smör så att det blir rumstempererat.
Hacka 150 g mörk choklad (använde Valhrona bakchoklad 70 %).
Koka upp 150 g vispgrädde och 50 g honung.
Med en stavmixer blanda chokladen, vispgrädde-honungen samt smöret till en slät smet.
Låt tryffeln vila i kylen minst 2 h. Ställ fram i 2 h innan den ska spritsas på mandelbottnar.
Mandelbottnar ~ enligt 'Sju sorters kakor'
Ugn 175 grader.
Vispa 2 äggvitor som sedan blandas med 100 g malda mandlar & 135 g strösocker.
Klicka halv tsk för små biskvier eller 1 tsk för stora biskvier på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugn 8-10 minuter. Låt svalna.
Garnering ~ enligt mig själv!
Fördela tryffeln över mandelbottnarna och ställ i kylen.
Smält 100 g choklad (använde Valhrona bakchoklad 70 %). Tillsätt 7.5 ml olivolja. Doppa biskvierna hastigt och lägg på några havssaltkorn på toppen. Låt stelna.
