KIKÄRTSPANNKAKOR med CASHEW- & KOKOSCHUTNEY
Indiska smaker och dofter på en fredag är inte alls fel - helt veganskt, gluten- & laktosfritt dessutom!
KIKÄRTSPANNKAKOR
3 vanliga eller 4 små portioner
mald fänkål (0,5 msk)
spiskummin (0,5 tsk)
gurkmeja (0,5 tsk)
krossad röd chili (0,25 tsk)
kikärtsmjöl (3,5 dl)
salt (1 tsk)
bikarbonat/bakpulver (0,5 tsk)
rapsolja (2 msk + att steka i)
gul lök (1 st)
vitlök (2 klyftor)
jalapeno (1 st)
koriander färsk (4 msk + till garnering)
färsk ingefära (1 msk)
vatten (2,5 dl)
Blanda alla torra ingredienser.
Strimla lök, vitlök, jalapeno, ingefära och koreinader. Stek i rapsolja och tillsätt vatten.
Blanda grönsakerna med mjölet.
Stek små pannakakor, 0,5-1 dl per pannkaka, 3 min på första sidan och 2 minuter på andra sidan.
CASHEW- & KOKOSCHUTNEY
3-4 portioner
cashewnötter (2,5 dl)
kokosflingor (1,25 dl)
aprikos/russin/dadlar (4 msk)
grön chili (1 st)
cayennepeppar (0,25 tsk)
vatten (1,5 dl)
rapsolja (1 msk)
agavesirap (1 smk)
salt (0,5 msk)
Mixa allt i matberedare & servera till de nystekta pannkakorna.
Serverdae med en krämig avokado och la på några extra korianderblad bara för att det är så gott!
