TIRAMISU - raw style

 
Tiramisu - raw style är inspirerat av ett recept från boken Vegabaka bakverk, Audrey Fitzjohn. Min är med mer kaffe och utan honung för att jag tycker att dadlar ger tillräckligt med sötma. 
 
Kaka:
120 g mandel, skållad
160 g cashewnötter 
150 g dadlar urkärnade
4 msk mandelmjölk
 
Mixa alla ingredienser i en matberedare.
 
Kaffekräm:
250 g cashewnötter, blötlagda 12 h
140 g dadlar urkärnade 
1 dl vatten
4 msk kokosolja smält
5 msk starkt kaffe
 
Mixa alla ingredienser till kaffekrämen.
 
Vaniljkräm:
310 g cashewnötter, blötlagda 12 h
3,25 dl mandelmjölk
2 tak kokosolja, smält
1 tsk vaniljpulver 
 
Mixa alla ingredienser till vaniljkrämen. 
 
Mellan och längst upp:
6 msk kakao
 
Lägg hälften av kakdegen i en form. Täck med ett lager av halva kaffekrämen och sedan med ett lager av halva vaniljkrämen. Strö över kakao och låt stå i frysen 30 minuter. 
 
Fyll på med resten av kakdegen, sedan kaffekrämen och sist vaniljkrämen. Strö över kakao.
 
Ställ in i kylen innan servering och förvara sedan i frysen ( om något blir över!).
 
 
1 Hanna Karlsson:

skriven

Det låter verkligen gott! Tack för tipset. :-)

Kommentera här: