KANEL-, KARDEMUMMA- & INGEFÄRADOFTANDE GRANOLA.
Veckans granola blev riktigt kryddig & inte så söt. Vid servering till Fjällfil eller Soyogurt adderare jag fikon / går fint med annan torkad- eller färsk frukt eller bär.
Ugn 150 grader.
Blanda:
4 dl blanda nötter / använde hälften valnötter & hälften cashewnötter
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
1 dl kokoschips
0,5 dl linfrön
0,5 dl sesamfrön
1 msk kanel
1 msk kardemumma
1 msk torkad ingefära
1 tsk vaniljpulver
0,5 dl vatten
0,5 dl kokosolja smält
Grädda mitt i ugnen i 30 minuter.
Ugn 150 grader.
Blanda:
4 dl blanda nötter / använde hälften valnötter & hälften cashewnötter
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
1 dl kokoschips
0,5 dl linfrön
0,5 dl sesamfrön
1 msk kanel
1 msk kardemumma
1 msk torkad ingefära
1 tsk vaniljpulver
0,5 dl vatten
0,5 dl kokosolja smält
Grädda mitt i ugnen i 30 minuter.