Semmelkaka

(null)

Semmeldilemma: gillar du, som jag, bäst mandelmassan med mandelbitar & den fluffiga grädden men är inte så förtjust i bullen (förutom kardemumman) så är denna variant något för dig! Kakan kan göras som kladdkaka om gräddningen minskas till 10 minuter. Den är glutenfri och kan bli laktosfri med kokosolja istället för smör. Perfekt mellis eller fika då den enda sötningen är dadlar!

SEMMELKAKA • 4-6 portioner

• 2 dl mandelmjöl
• 75 g smör / kokosolja
• 9 dadlar
• 3 ägg
• 1.5 tsk kardemumma
• 1 tsk vaniljpulver
• 1 tsk bakpulver
• 0.25 tsk salt
Förslag till servering:
• 1 dl hackade sötmandlar
• 2.5 dl grädde

Ugn 175 grader.

Smält smöret.

Mixa alla ingredienser & häll i en rund ugnsform.

Grädda i mitten av ugnen i 11 minuter och 30 sekunder.