Karolina K

Resumé 2013.
 
 
Bloggen föddes i samband med min NYC-dansresa hösten 2011. Innan det såg jag inget behov av en blogg. Nu är det svårt att släppa den för att jag tycker det är bra sätt att skriva en öppen dagbok för mina vänner och familj som jag inte träffar varje dag men vill hålla underrättad om vad jag pysslar med. Dessutom gillar jag att dela med mig av tips om olika saker samt recept som jag hittat eller komponerat ihop själv! Här kommer en liten sammanfattning över året som gått:
 
Året firades in i Kraków med C. Våren var min andra termin som lärare på Kulturama preparandum i Växjö. Under våren var det, mer eller mindre, pendling mellan Växjö-Sthlm-Piteå.
 
Sommaren började med firade av min och systrarnas födelsedag hos familjen. Semestern tillbringades mest i Stockholm. Sommarens första utlandsresa var Barcelona i en vecka. Sedan Bremen i tio dagar och sist men inte minst fem dagar i Nice. Vi hann även att gästa tre bröllop; ett i Stockholm och två i Norrland. På ett av dem musicerade vi ihop. Det blev mycket löpning under sommaren.
 
Hösten inleddes med att jag och C blev sambos. Jag började jobba på Skellefteå Dans & Balettföreningen samt Dansväxthuset. Senare under hösten firade vi 1 år.
 
Vintern kom, både med och utan snö. Helt överraskad fick jag den vita pärlan: min första bil. Jul firade jag med farmor för att sedan semestra med C i Krakow och Sthlm.
 
Det har varit ett händelserikt år. 2013 gick snabbt; varje år går fortare än året innan! Ser fram emot det nya året med stor glädje. 
 


Det lilla.
 
En man sitter utanför pendeltågsstationen, han är:s
- hemlös?
- flykting?
- illegal flykting?
- missbrukare?
- övergiven av sin familj?
- anlitad av några gangsters?
Oavsett vilket så sitter han ju här, ute, ensam på marken. Timme, dag, vecka, månad, år (vad vet jag) in. Hemlösa gör mig otroligt känslobiten: det skär i hjärtat och man blir liksom obekväm. Jag har precis handlat lite mat och ger honom några kex. Det lilla man kan göra gör både givaren och mottagaren glad. Om än bara för en kort stund.
 
 
Det regnar på juldagen, men jag är glad ändå!


 
 
Pärlan.


Haft mina föräldrar och syskon på besök denna helg. 
Bio med 6-åringen, "Det regnar köttbullar 2". Bra och välgjord tecknad-film där man får följa en ung uppfinnare och hans vänner på uppdrag i matlandet (maten har tagit djursgestalter!). 
Dessutom fick jag en riktigt oväntad överraskning; min familj kom med en vit pärla - min första bil! 
Mäktig känsla att köra sin alldeles egna bil. Ser framemot våra bilsemester :).

Stolt ägare till pärlan!