Karolina K

GÖTE-bästa-BORG
 
 
Tågresan var, inte oväntat, lång och precis som alltid tänker jag "aldrig mera tåg". Men man sparar några hundralappar istället för att ta flyget och det är rätt mysigt att somna till tågets gungande. Tur att det var lugnt i restaurangvagnen så att man kunde hänga där också. Det viktigaste är att förseningen inte blev alltför stor och att jag får njuta av Göteborg, träffa min syster samt två vänner. Dessutom en underbar rivstart på våren! 
 
 
Lördagen började med att jag klev av tåget strax vid lunch och vi tog oss till Saras lägenhet. Åt enkel middag i studentköket, chillade och laddade för en helkväll. Tog spårvagnen till restaurangen SJÖBAREN för att avnjuta hav med skaldjur. Fantastiskt gott, speciellt de vitlöksgratinerade (med massa örter och olivolja) kräftorna! Sedan såg vi bio, The Danish Girl vilket slutade i att båda grät av känsloöverflöd. Vacker och på många sätt tragisk film.
 
 
Söndagsutvilade åt vi chiapudding och tog oss till stan med bästa färdmedlet - spårvagn. Dagen började med grått väder men solen vann mot molnen! Åh vilka vårkänslor!
 
 
Äntligen fick jag och Monika till en träff, på samma kafé som
förra gången, LE CROISSANT. Jag åt super krispig croissant med en americano och det pratades om allt som hänt oss sen sist. Mycket att tala om sen dryga 2 år! En promenad och sedan var det kväll och dags för att sätta sig på spårvagnen hem.
 
Gästgivargården
 
 
I Öjebyn utanför Piteå finns det ett rött hus med vita knutar där jag skulle hänga varje dag om jag bodde nära. Men - from mars kommer de flytta in till Piteå centrum!
 
 
Direkt som man kliver in på Gästgivargården så infinner sig lugnet & harmonin. Inredningen är ljus och vacker med gamla trämöbler, gröna mattor och fina konstdetajer på väggar och hyllor. Här hittar vi ett rawfood-ekologiskt-café med tillhörande matsal, yogastudio och naprapat.
 
Jag åkte hit för att träffa naprapaten och få nålar i foten. Rätt intressant med en helt ny smärt-känsla. Hoppas på att mina nerver fattar galoppen och slappnar. Kolla in väntrummet!
 
 
Vädret var fantastiskt idag och det är fredag. Imorgon ser jag framemot att gå av på varit perrongen. Trevlig helg!
Socker - boven i dramat

Länge har man trott att fett gör oss feta (så socker borde göra oss söta?).
Men det är en felbedömning som blivit fakta och tagit död på många människor i alldeles för ung ålder. Det är sockert som gör oss beroende och bokstavligen äter upp vår lever. Har man ingen fungerande lever så kan man inte leva. Åtminstone inte fullt ut. När levern får socker så krymper den, skrumpnar och leder till dåliga blodvärden, diabetes och olika kärl- & hjärtsjukdomar. MEN de värsta är att i sin tur så kan sockret göra oss förlamade i olika kroppsdelar. Det är skrämmande och akut.
 
I filmen "That Sugar Film" gör en kille ett test. Under 60 dagar provar han att äta sådany som räknas till nyttig mat enligt Livsmedelsverket - tex light-produkter. Han fortsätter att träna och leva som han brukar i övrigt. Resultatet är skrämmande (men ej förvånande). Se filmen med din partner/familj - de du bryr dig om extra och som kanske behöver bli av med sitt sockerberoende.
 
Fabulöst tandkött efter kontinuerligt läsk-intag...
 
Foton lånade från http://youtube.com och http://saltypopcorn.com.au/that-sugar-film/