K.Kowalska

BROCCOLI- & GURKMEJAMUFFINS
 
Matmuffins med morot & äpple blev en hit hos vår 9-månaders gamla flicka och receptet hittar ni här: MOROTS- & ÄPPELMUFFINS. Nu testar jag en matigare och mindre söt muffins:
 
BROCCOLI- & GURKMEJAMUFFINS
8 st
 
1 broccolihuvud
125 g smör
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
1 dl rågsikt
0,5 dl ost
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk gurkmeja
1 dl vatten
 
Koka broccoli i mindre bitar.
 
Vispa smör med ett ägg i taget.
 
Rör ihop de torra ingrediensera och blanda i smörsmeten.
 
Ha i riven ost och vatten.
 
Fördela i smorda muffinsformar och grädda på 200 grader i 20 minuter.
 
 
 
 
 
Smoothie, läppar & kaffe
 
 
Köpte mig en tröja som jag länge suktat efter. Slog äntligen till och extrabra att det är en lokalkonstnär, Amanda Mendiant, som skapat den!
 
 
Fredags-yogade på Yoga Happy och fick tips på en smoothie, Hello-green ~ avokado, apelsin, banan, citron, spenat.
 
 
Eftersom jag har börjat äta mera av antiinflammatorisk mat så finns inte grädde på kartan ~ men fick göra en favorit i repris, mixade kokosolja i kaffet. Jättegott!
 
 
Söt-syrlig-smoothie ~ banan, granatäpple, lime.
MOROTS- & ÄPPELMUFFINS
 
 
Nu när lilla damen i hushållet vill nästan bara ha fast föda så får man vara kreativ! Hittade ett recept i tidningen Vi Föräldrar på matiga muffins som blev mycket uppskattade - med mycket smör på.
 
MOROTS- & ÄPPELMUFFINS
10 st
 
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl / jag använde rågsikt
1,5 tsk kanel 
1 tsk bakpulver
0,5 nypa salt
1 dl råriven morot
1 dl rårivet äpple
1 dl yoghurt / jag använde 3 % fet fil
1 ägg
0,75 dl rapsolja
 
 
 
Ugn 200 grader.
 
Blanda alla torra ingredienser. Rör i de övriga ingredienserna och fördela smeten i 10 st muffinsformar.
 
Grödda mitt i ugnen i 15-20 minuter.