K.Kowalska

Pierogi
 

PIEROGI = polska pastaknyten med fyllning. Denna gång med köttfärs & lök. Okryddat, precis som jag fick dem som liten. Mmm!

Receptet är höftat på följande ingredienser:

Vetemjöl / Tipo från Ramlösa Kvarn som passar perfekt för pasta & pizza

 Ägg

rapsolja

vatten

Fyllning:

Stekt köttfärs & gul lök

Degen knådas och kavlas ut så tunt som möjligt. Stansa ut rondeller (av tex ett glas). Lägg en klick av blandningen i mitten av varje rondell och vik på mitten samt knip ihop sidorna. Koka i rikligt med vatten. Servera med smör, salt & svartpeppar.

 
Ett öga i tjänst
 
Gatorna är nästintill snöfria och denna coola ”Breaking Bad”-cykel står i Pite!
 

- Hej, jobbar du som agent? - Nej.. När 1-åringens gulliga händer förvandlas till ondskefulla taggiga grenar blir spräckt hornhinna verklighet och därmed vila upp till en vecka! ARGHHH *piratläte* - men det går ju inte att vara arg på någon som inte kan styra sina handlingar, eller??

 
 Trots bara ett öga i tjänst lyckas jag baka mellis-MUFFINS till den lilla damen!
2 dl havregryn
2 dl rågsikt
2 dl dinkelmjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 dl klämmis på morot-palsternacka-sötpotatis-äpple
2 dl små vita bönor
2 ägg
1,5 dl yoghurt
1,5 dl rapsolja
Fördela i 12 st muffins formar och grädda på 200 grader i 20 minuter. Tips! I hälften av muffinsen tillsätter jag kanel, gott och med variation!
 
LIMEPAJ RAW STYLE

Raw Limepaj

Recept från @icasverige ”Månadens Skörd” april 2018.

Pajskal:

2 dl havgryn

14 urkärnade dadlar

1 msk kokosolja

1 msk vatten

Fyllning:

200 g cashewnötter / blötlagda 8 h

2 msk finrivet limeskal

6 msk färskpressad limejuice

1 msk kokosolja

1 msk agavesirap / jag använde honung 

2 krm salt

1. Mixa alla ingredienser till botten och tryck ut i en form. Ställ i kylen.

2. Häll av cashewnötterna som varit blötlagda och mixa med övriga ingredienserna. Fördela fyllningen i formen. Servera med rivet limeskal på toppen!