K.Kowalska

Hukutmaning del 2
 
 
HUKUTMANING fortsättning (se de första 10 dagarna i detta inlägg: HUKUTMANING del 1)
 
Dag 11: 7 min
Dag 12: 8 min
Dag 13: 9 min
Dag 14: 10 min
Dag 15: 11 min
Dag 16: 12 min
Dag 17: 13 min
Dag 18: 14 min
Dag 19: 16 min
Dag 20: 18 min
 
Att sitta på huk har nu blivit en del av min morgonrutin. Höfterna får sig en omgång och ryggen känns starkare!
 
KLADDKAKA de luxe no2
 
 
Verkligrn bästa receptet som jag testat mig till - OBS! Beroendeframkallande god...
 
 
KLADDKAKA de luxe
 
smör (200 g)
ägg (2st)
strösocker (180 g)
vetemjöl (90 g)
bakpulver (1 tsk)
kakao (24 g)
vaniljsocker (1 tsk)
smarties / vit- eller mörk choklad (till dekorering)
 
 
Klä en springform  på 28 cm i diametern på följande vis: klipp ut en rund botten samt en smal remsa som passar kanten runt om i bakplåtspapper. Tryck fast dessa med smör i formen.
 
Smält smör och låt svalna.
 
Ta en skål och fyll med ägg och strösocker och vispa tills det blandas, inte mer!
 
I en annan skål rör om vetemjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker.
 
Häll smöret i ägg- och sockerblandningen och blanda.
 
Sikta ner de torra ihopblandade ingredienserna ner i smeten. Rör om tills allt blandas, ej mer!
 
Lägg smeten i formen, och grädda på 175 grader mitt i ugnen. Efter 17 minuter lägg på en folie och låt den gräddas ytterligare 3 minuter. Dekorera!
 
Låt svalna och sätt in i kylen så att den stelnar.
 
Tag ut från formen och ta försiktigt bort pappret.
 
Servera med vispad grädde och lite havssalt på kakan.
 
SALSICCIA med MOZZARELLA & TOMATSALLAD
 
 
SALSICCIA med MOZZARELLA & TOMATSALLAD
2 portioner, glutenfritt & lchf
 
Salsiccia (valfri mängd / använde 240 g) 
mozzarella (1 st)
mjölk (ca 2 dl)
körbärstomater (250 g)
rödlök (1/2 st)
färsk basilika (1/3 kruka)
olivolja (efter smak)
salt & peppar
 
För att få en krämig mozzarella gör såhär: värm mjölk till 43 grader. Lägg ned mozzarella i ett glas och häll mjölken över. Låt stå i 1 h.
 
Stek korven i olja på låg värme så att den inte blir överstek inuti och hinner få fin stekyta.
 
Samtidigt gör salladen: skär rödlöken med en mandolin, körsbärtomaterna i fyra delar och plocka sköljd basilika samt dra isär varje blad i halvor. Blanda med olivolja, salt och peppar.
 
Servera!
 
 
Inget ska förfalla - även fettet som blev kvar i stekpannan efter korven slickades upp!