K.Kowalska

Craving
 
Julen är här!
 
 
Det är riktigt mysigt nu när snön har kommit.
Vi har satt upp julstjärnan, bytt duken på matbordet till en röd och tagit fram adventsljusstaken.
Tomtegröt kokades & glögg värmdes till kvällsmat den 1:a advent.
Julkänslan har definitivt infunnit sig!
 
 
 
CROISSANTER 3.0
 
 
Ny kavlingsmetod gjorde nästan susen.
Bättre krisp på croissanter och de inre lagren blev mjukare. Superviktigt att väga alla ingredienser samt hyvla smöret jämt.
 
 
CROISSANTER
8-10 st
 
Arbetstid dag 1 ~ 5 till 6 h
dag 2 ~ 90 minuter
 
5 g jäst
200 g mjölk / använde Norrmejerier 3 % fett
360 g vetemjöl / använde Ramlösa Kvarn
30 g strösocker / använde björksocker
6 g salt
125 g osaltat smör / använde Valios
 
Recept enligt detta: 
 
OBS!
Följande ändrade jag: istället för att vika tre omgångar så skippade jag den sista för att behålla fluffigheten i croissanterna.