Karolina K

47 av 52 verksamma danslärare!
 
 
Dansa bör man annars dör man! Danslärare kan verka vara ett ovanligt yrke - men av de 52 danslärare som hittills har utbildats i Sverige är 47 st verksamma ute på fältet. En glädjande siffra! Att vi är utspridda över heeela vårt avlånga land gör det inte sämre. Undersökningen är gjord av Dans i skolan institutet och finns på www.dansiskolan.se. TIPS! När ni ändå är inne på deras hemsida - glöm ej att anmäla er till DANS-I-SKOLAN BIENNALEN 2016!
 
 
 
POWERBARS med choklad

 

Försökte mig på sånadära trendiga Powerbars. Dessa blev otroligt söta så det får bli ett helgmellamål. Receptet är inspirerat från Hanna Göranssons bok 'Friendly food'.

~

POWERBARS med choklad


Första lagret:
Naturella nötter (2 dl) jag använde paranötter
Russin (2 dl) / jag använde tranbär och dadlar
Salt (1/2 krm)
Vatten (1 msk)
Vaniljpulver (1/2 krm)

Kör alla ingredienser i en blender till önskad konsistens. Fördela massan i en form med måtten 20x20. Ställ i frysen.


Andra lagret:
Cashewnötter (1 dl)
Kokosolja (1 dl)
Dadlar (8 st)
Salt (1/2 krm)
Vaniljpulver (1/2 krm)

Blötlägg cashewnötterna i ca 3 h. Kör alla ingredienser i blendern till önskad konsistens. Ta ut formen och bred ut massan. Ställ i frysen igen.


Tredje lagret:
Kokosolja (3/4 dl)
Honung (2 msk)
Kakao (3 msk)

Värm alla ingredienser i en kastrull och blanda. Ta ut formen och häll över chokladen. Låt stelna i frysen. Skär upp i mindre bitar och förvara i en burk i frysen eller kylen.

Härliga huvudstaden
 
 
29 juli ~ 10 augusti
 
Tillbaka i Stockholm möttes vi av vacker himmel, avnjöt en sillunch och hade det underbart. Jag besökte en utställning med bla Bea Schönfeldt där dans och mode visades på Dansmuseet. Efter morgondoppet lyxades det med varsin pain de chocolate. Vi lunchade med några bekanta på franska bistron Luzette (vid Centralstationen) sedan besökte vi Nationalmuseet där olika konstnärer från olika epoker presenterades i en och samma utställning. En kaffe på italienska stället Sempre (sidogatan från Biblioteksgatan). Söndagspromenad i Judarparken. Charmig liten papperspåse fylldes med smågodis i den lokala mataffären vid Luxgatan.