K.Kowalska

/ Impro after work. /
 
 
Äntligen har jag haft tid till att improvisera - det räcker med de fem minuterna efter att ha undervisat och innan jag ska till bussen hem. Inspirationen och viljan att fylla rummet, som nyss varit fullt av elever, är enorm! 
 
 
Vintertankar
 
 
Jag & Anna "leker" businesswomen - här en förmiddagsfika på Nodo i form av LCHF-chokladkaka (smakade precis som vanlig kaka, med mjölkchoklad) och för mig en dubbel-espresso med grädde. Roligt att få prata idéer och visioner tillsammans med en fin vän. 
 
 
Auskulterat på Svenska Balettskolan i Piteå och fått insikt i att eliten formas även här uppe i norr. Möjligheten att bli professionell dansare börjar här - men vart ska eleverna ta vägen sedan? De måste då söka sig vidare ner till Stockholm (räcker ens det?) eller utomlands. Roligt och inspirerande att se åk6 två timmars klass i balett som de har på lördagar. Jag ser upp till människor som är dedikerade åt någonting och kämpar oavsett förutsättningarna och vad som än händer. På bilden ser vi den vackra(ste) byggnaden i stan - Christinaskolan!
 
 
Enligt mig är tulpaner ett slags vårtecken och en bukett gör mig på gott humör. Blommor överlag symboliserar, för mig, liv och utveckling. Att få pyssla om dem: vattna, damma av bladen och att bara titta på dem gör mig gott! Sedan har jag hört att gröna växter ska vara bra för inomhus-luften, rena på något vis.
 
LCHF 3
 
 
Inne på tredje veckan av fyra och magen känns stabil. Suget efter choklad finns kvar och jag varvar nötter och choklad som efterrätt/mellis.
 
~ 21 januari
9.00 frukost: ett glas vatten, chiapudding på 0.75 dl mandelmjölk, 0.75 dl grädde, 1.5 msk chiafrön, halv dl hallon och blåbär, 1 msk jordnötssmör, americano med 2 msk grädde.
12.30 lunch: ett glas vatten, omelett på 2 ägg, halv äggvita, 1 dl prästost, 1 dl grädde, 25 g tupp i vin, 125 g stekta champinjoner, romansallad, röd paprika, americano med 2 msk grädde.
18.00 middag: 250 g pulled pork, 150 g coleslaw, vatten
21.30 avokado, vatten
23.00 grönt te, 3 choklad aka nyttobollar
 
~ 22 januari
9.00 frukost: ett glas vatten, äggröra på två ägg, 3 baconskivor, americano med 2 msk grädde.
11.30 americano med 2 msk grädde.
14.00 lunch: 75 g pulled pork, 125 g stekta champinjoner, 100 g coleslaw.
18.00 valnötter 75 g, 3 glas vattem.
21.30 middag: 60 g sallad, skinkstek, halv dl gräddsås.
 
~ 23 januari
8.00 frukost: chiapudding på 1.25 msk chiafrön och 1 dl kokosmjölk, americano med 2 msk grädde.
11.00 chokladkaka, 1 dl grädde, dopio
14.30 lunch: 2 stekta ägg, 8 baconskivor (1 pkt), 40 g blåmögelost, halv dl röd paprika, halv avokado.
19.00 middag: brysselkål, skinkstek, halv dl gräddsås, 40 g blåmögelost, halv dl röd paprika.
21.00 tre bounty-bollar, grönt te
 
~ 24 januari
9.15 frukost: ett glas vatten, chiapudding på 1.25 g Chiafrön & 1.25 dl kokosmjölk, halv dl hallon, americano med 2 msk grädde.
13.30 lunch: två glas vatten, 175 g rökt sik, bladspenat, kruksallad, röd paprika, kall sås på turkisk yoghurt, limejuice, sambal olelek, worstersås & svartpeppar.
17.00 americano med 2 msk grädde, 50 g nötter (cashewnötter, paranötter, macadiam)
20.00 middag: vitkålsgratäng, oxsvans i sås på tomat, paprika, vitlök, gul lök, sherry, lagerblad.
 
~ 25 januari
10.00 frukost: ett glas vatten, chiapannkakor på 1 msk chiafrön, 1 msk fiberhusk, 2 ägg, 1 dl cashewmjölk, stekta i 2 msk kokosolja, hallon, 1 dl vispgrädde, 25 g valnötter, americano.
15.00 lunch: vitkålsgratäng & oxsvans, americano med 2 msk grädde.
19.00 middag: regnbågslax, sås på 100 g smör, citron, salt och peppar, 40 g ruccola, 40 g bladspenat, 25 g gurka.
 
~ 26 januari
9.00 frukost: ett glas vatten, 2 dl turkisk yoghurt, 1 msk kokosolja, 1 dl (50 g) nötter (cashew, para & macadima), 1 msk kakao.
12.00 lunch: regnbågslax, sås på 100 g smör, citron, salt och peppar, 40 g ruccola, 40 g bladspenat, 25 g gurka.
13.30 americano med 2 msk grädde.
19.00 middag: ostpasta, 4 skivor bacon, en stekt äggvita, avokado.
23.00 te, 3 chokladbollar aka nyttobollar. 
 
 
~ 27 januari 
9.00 frukost: ett kokt ägg, ett glas vatten, chiapudding på halv dl cashewmjölk, halv dl grädde, 1 msk chiafrön, halv dl hallon, americano med 2 msk grädde.
11.30 americano på dopio med 2 msk grädde.
14.00 lunch: grönt te, smörgåstårta med rakor, skinka, ost, gurka, tomat, majonäsröra (enda icke LCHF-iga).
17.00 nötter 50 g cashewnötter, paranötter, macadaninötter 
20.00 middag: hängmörad entrecote, bearnaisesås på 100 g smör, en äggula, dragonblad och salt och peppar.