Karolina K

Oklart system.
 
tisdag 23 juni ~
Dagen startade med långfrukost på hostelet, yoghurt med kokoschips, jordnötter och jordgubbar. Planen var att ta sig in till stan och chilla. Men vi kom inte iväg på vårt månadskort. De visade sig att vi hade blivit informerade fel och köpt biljett till fel zon och fel månad. Jahapp, allting kändes hopplöst. Då var vi fast i New Jersey och frånkopplade från New York. Försökte hitta ett kontor men det enda som fanns var posten. Efter tips åkte vi till stan och drog hela storyn för dem på NJ-transit kontoret. Nu har vi rätt biljett och sparade pengar - förutsatt att USA betalar oss tillbaka på våra bankkonton! Kalabalik. När vi gick ut från bussterminalen mötes vi av The New York City Times och kände oss glada för nu var det äntligen dags för oss att få njuta av stan. Först en kaffe på Starbuks. Promenerade uppåt och gjorde ett stopp i Central Park. Tittade på baseball spel. Mötte ekorrar. Tog en sväng förbi MAD - Museum of art and design och deras butik, som ligger vid Columbus Circle. Där fanns massa intressanta böcker och kluriga plyrar.  Avslutade dagen med att handla på ett stort supermarket nära vårt boende. De hade flertals sorter svål och ett mega paket! 
 
Hungriga vargar.
 
måndag 22 juni ~
Startade veckan och måndagen med frukost på hostelet i form av yoghurt, jordnötter och kokos. Vi åkte buss mot Manhattan och bussterminalen på 41St. Sedan traskade jag mot Steps on Broadway som ligger på 74St. Denna promenad tar ca 35 minuter. Dansade för Sullvian som jag uppskattade mycket förra danstrippen 2011. först Adv Beg Ballet 90 minuter och sedan Pointe 30 minuter direkt på. Åt medhavd lunch i form av tonfisk, avokado och körsbärstomater. På bänken bredvid hade jag en nyfiken kvinna som sällskap. Torrpratade lite innan jag gick vidare till mat/cafestället Gigi. Drog en islatte för 1 dollar innan jag gick mot Lincoln Center för att möta upp L. Mycket varm dag, 30 +. Vi kollade in Operan, teatern och det stora musik, dans och teater-biblioteket. Finns otroligt mycket bra litteratur om dans här - både för dansare och pedagoger. Strosade vidare neråt på Manhattan och kikade in på Alvin Ailey dansskolan. Tog bussen mot New Jersey och åkte några kvarter längre än hostelet. Vår förhoppning var att hitta en trevlig restaurang men det ända som verkar finnas här är bara små hak med karaoke, mörker så man knappt kan se maten samt marknadsföring med ofräscha matbilder. Kollade även in tvärgatorna men där fanns knappt något, tomma ytor (parkeringar) och hus. Vi åkte tillbaka och åt på pizzerian mit emot vårt hostel. Trötta och längtandes efter mat beställde vi. Jag råkade köpa mat för två så det fick bli doggybag.
 
Dansa på Steps!
 
Söndag 21 juni ~ 
Kom till Steps i väääldigt god tid så vi drog en islatte innan klass. Äntligen dags för första danslektionen! Dansade en klass för Carpeter, Beg Ballet. Skön uppstart, bra stång med inga stopp. Snarare överlappade övningarna varandra - när den ena var klar så började hon förklara nästa direkt. Central Park häng med att titta på dance-skaters! Folk i olika åldrar åker och dansar på rullskridskor. Internationella yoga-dagen firades med massyoga mitt på Times Square.