Karolina K

Ljuvliga & varma sommardagar
 
 
4 juli, Besökte Scenkonst museet och sedan gick vi genom Östermaln och gjorde ett stopp för kaffe på italienska Espressobaren Sempre. Espresso för C och en cappucino för mig.
 
 
5 juli, Mötte upp Mia med familj för lunch på Phils Burger. 
 
7 juli, Yoga i Rålambsparken på förmiddagen och promenad till Fridhemsplan på eftermiddagen.
 
8 juli, Hälsoboost i form av juice gjord på rödbetor, stjälkselleri, ingefära och citron. På kvällen räkfrossa på balkongen!
 
 Räkfrossa på balkongen. Med aioli och rött i glaset.
 
 
9 juli, Tjejeftermiddag med en busstur till Fridhemsplan och sedan gick vi till Rålis och cornelia blev förtjust i en slags bil/vagn som hon körde runt med en bra stund! Efter att ha gungat promenerade vi hem för middag.
 
 10 juli, Morgonpromenad i Fredhäll med stopp i en fantastiskt fin lekpark - med bla spårvagn! - och sedan strosande på klipporna längst vattnet.
 
 
Efter lunch åkte vi till Nacka och fikade med två vänner varav en som har tvillingar, något yngre än Cornelia, med en gullig fransk balkong som vy.
 
Varje dags obligatoriska promenad runt Lilla Essingen. Den här vyn blir man tillfreds av!
 
Stockholm & sista dagarna i juni.
 
21 juni, Midsommar på Lilla Essingen med släktingar på sambos sida. 
 
22 juni, promenad till Fridhemsplan och vädret är ostadigt.
 
 
23 juni, vi hänger på Rålis och Cornelia blir helt salig av att få leka i den största utomhuslekparken jag någonsin har sett!
 
Vacker förrättssallad på avokado, mozzarella, ruccola, jordgubbar och svartpeppar.
 
25 juni, morgontur runt Lilla Essingen och en sväng förbi Lux choklad & bröd för inköp av, enöogt mig, dem godaste och sprödaste croissanterna. Tre sådana och en pain de choclat till mig. Världens bästa söt-fika! 
 
26 juni, det yogas på kvällarna. Ibland långpass på 45 min men oftast kortare 15-20 minuter med olika fokus - armstyrka, avslappning eller allmänt ”stärka & sträcka ut kroppen”. 
 
 
30 juni, frukost på balkongen: croissant från Picard, brieost från Castello och fikon från Saltå Kvarn.Kaffe och sol till det!
 
Yoga på Rålis - ledaren kom aldrig så jag ledde solhälsningen och sedan yogade var och en för sig själv.
 
Eftermiddagstur till stan. Hötorgshallen, Kulturhuset och Dance&GymShop.
Juniresumé Piteå
5 juni, Pavé bakad av sambon som nu har gått in för att hålla igång surdegen och baka rågbröd. Mycket gott!
 
 
6 juni, Nationldagen firar vi på stans nya restaurangen Kiosken - pizza & vin med två vänner.
 
 
9 juni, jag fyller 31 år och får krämig äggröra, croissant och kaffe till frukost. Dottern älskar också croissant och äter en hel (!) själv. Fina lurar att lyssna på musik och poddar med från sambon!
 
 
10 juni, nyrökt regnbåge köpte vi vid sjöbodan. Smaken tog mig tillbaka till barndomen och när jag och morfar köprw rökt makrill efter skolan.
  
 
12-13 juni, Tema på årets Examensföreställning var film och min kollega fixade såhär fint i foajén utanför teatern. Min balettkoreografi var inspirerad av Eldfågeln och dansades till musik från filmen Rio.
 
 
Föreställningen dansades av samtliga årskurser. För första, och dessvärre sista gången, är Svenska Balettskolan i Piteå komplett från åk 4 till 9. Mäkta imponerad över elevernas koncentration på repen, fokus bakom scenen och prestation på scenen under alla fem föreställningar!
 
 
14-15 juni, Avslutningstider - härligt och vemodigt på samma gång. Den gångna terminen snabbspolas i mitt huvud samtidigt som mina åk 5 överraskar mig med blommor, teckningar och en nyckelring i form av ett hjärta med texten: ”Världens bästa lärare”. Tar sommarlov med gott samvete och längtar smått till hösten!