Karolina K

Rosa bandet, Yoga & Pajskal.
 
 
Årets rosabandet har jag burit hela oktober på höstjackan. Nu får den fortsätta pryda vinterjackan som har tagits fram.
 
 
Under fredagen fick jag yoga en hel timma hos Yoga Happy. Fint avslut på arbetsveckan!
 
 
 Under helgen preppades massa mat. Jag stod för pajen och denna gång gjorde jag pajskal på kikärtor. Minst lika gott som vanligt! Fyllde pajen med broccoli, paprikor i olika färger, lök, vitlök, chili, salt, äggstanning och ost. PAJSKAL - 380 g kikärtor, 1 dl mandelmjöl, 2 tsk fiberhusk, 1,5 msk kokosolja och 1 krm salt. Grädda 15 minuter i 175 grader.
 
 
Konferens, dans & kalas.
 
 
För två veckor sedan var jag på konferens med jobbet. Detta var första natten sedan vi har fått lillan som jag sov borta. Det gick fint och var nog en bra träning för oss alla tre (mamma, pappa & då 7,5 månader gammal dotter). Jobbigaste var överproduktionen av bröstmjölk... Detta var min andra konferens med Svenska Balettskolan och denna gång var vi i Sigtuna på hotell & konferensanläggningen Stora Brännbo.
 
 
Lördagen efter var jag och lilla C på en dansföreställning som var för barn 0-2 år, Rundgång, och det var roligt att se hur barnen interargerade med dansarna och inte minst med varandra!
 
 

SMOOTHIE på päron apelsin citron vindruvor kiwi passionsfrukt.

 

Sparven som sover mycket sällan på dagen (däremot oftast hela natten) fyllde hela 8 månader för några dagar sedan. Hon går på pottan, äter ägg med bea, har spanande som sitt största intresse i livet & förgyller våra dagar med massa lyckorus! 

 
 

Utflykt till Staaan för att gå på kalas för en liten cool kille som fyllde 3 år. Trevligheter med tillhörande dans och fika! 

 
 

PLOMMONPURÉ till lilltösen gör jag av torkade plommon som får först ligga i vatten några timmar sedan mixas och förvaras i klämpåsar.

GODMORGON GRANOLA
 
 
GODMORGON GRANOLA ~ med kokos & nötter. Receptet är inspirerat från Hello Green-boken. Perfekt sötma till syrligare fil, exempelvis fjällfil.
 
2 dl vatten
1 dl lönnsirap
0,5 dl kokosolja
0,5 dl chiafrön
1 tsk vaniljpulver
1 nypa havssalt
5 dl havregryn
3 dl kokoschips
2 dl cashewnötter
2 dl pecannöter
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
 
Slå på ugnen på 150 grader. Blanda vatten, lönnsIrak, smält kokosolja, chiafrön, vaniljpulver och salt och låta tå 10 minuter. Hacka nötter och blanda med de övriga ingredienserna i en annan skål. Rör ihop allt i en och samma skål. Bre på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda längst ned i ugnen i 50 minuter.