Karolina K

Kettlebell-workout
 
 
Försöker variera mina pass på gymmet och idag låg fokus på Kettlebell. Himla roligt och perfekt när man kan välja belastning! Här kommer övningar som jag kör 2-4 set:
 
Sving - 10 kg - 10 ggr
Två-hands-ryck - 8 kg - 5 ggr
Sving (från en hand till den andra) - 8 kg - 10 ggr
Marklyft - 6 kg i varje hand - 10 ggr
Avfällingsrodd - 10 kg - 10 ggr
Rysk tvist - 10 kg - 10 ggr
 
 
Vi firar dansens dag!
 
Förra året firade jag Dansens dag med mina dans-elever i Skellefteå i form av uppträdande på biblioteket och stan. Detta år var jag bara åskådare och tittade på en föreställning som Dans i Nord anordnade. De medverkande var Svenska Balettskolan, Danslärarutbildningen, Piteå Dansgymnasium och Musik & Dansskolan. Mycket fina koreografier och så många dansare i olika åldrar! Under evenemanget delades Dans i Nords inspirationspris 2015 till Until The End Crew, en dansgrupp bestående av två killar och två tjejer från Kiruna. De har haft föreställningar samt wokrshops för barn och ungdomar runt om i Norrland. Sammanfattningsvis kändes det mycket roligt och upplyftand att Piteå har så mycket dans och intresse bland barn och ungdomar. Dans i Nords verksamhetschef avslutade föreställningen med att tacka alla dansare, danslärare & -pedagoger, publiken och nämnde föräldrarna vilket jag tyckte var väldigt bra. De vuxna som kör sina barn till dansträningar, fixart matsäck, kommer och hämtar efter ett sent rep ... Stöd hemirfån är så viktigt oavsettt vad man håller på med för hobby/fritid. 
 
 
Svenska Balettskolan franfördade ett modernt stycke koreograferat av Marie Wårell - riktigt fint!
 
 
Piteå Dansgymnasium framförde ett jazz/modernt verk av Lena Salén & Malin Morin - gillade detta skarpt!
 
Roligt att se danserna uppifrån med alla formationer!
 
 
Må bra - det är du värd.
 
 
Vi är duktiga på att se till att andra mår bra. Men tar man hand om sig själv? Planera in fritid och återhämtningsaktiviteter. Här kommer en lista på förslag till sådana; aktiviteter som tar under 10 minuter eller längre - du bestämmer själv!
 
~
 
Ta en lång, varm dusch eller ett bad ~
Önskar att jag hade ett badkar ...
 
Starta våren rent ~
Rensa ur garderoben. Anordna loppis, eller byt kläder med dina vänner. Lämna in till Kupan/Myrorna. Min nya klädregel: ett plagg in = ett plagg ut. Annars avstår jag köpet.
 
Gå ut ~
Norrland har börjat lysa redan innan 7 på morgonen och fram till efter 20 är solen fortfarande uppe! 30 minuters sol-insup är tillräckligt för att hålla sig frisk.
 
Baka någonting ~
När jag huserar köket så står oftast bakning på schemat. Det är något med choklad och enkelt! Lite som terapi.
 
Drick the ~
Eller kaffe. Det ska vara gott, inte bara drickas för att. Ny the-favorit är ololong thet, grönt och mjukt.
 
Skriv ~
Jag önskar att jag hade något att skriva, nu när jag köpt mig en skrivmaskin. Kommentera med tips och idéer på vad jag kan skriva!
 
Var snäll mot någon ~
Känslan när man gjort någon gott. Obeskrivligt bra! Behöver inte vara mer avancerat än att hjälpa någon eller stämma träff med en vän.
 
Meditera ~
På ditt eget sätt. Som jag nämnde ovan - bakning är som meditation för mig. Och när jag tränar. För då är jag själv och kan ha full koncentration på just mig själv. 
 
Ge dig hän till något ~
Ödlsa tid på ett intresse. Mina är för tillfället: träning i form av dans och gym, bloggandet, plinkande på min skrivmaskin.
 
Bli din bästa vän ~
Viktigaste punkten.
 
 
Blommor gör mig alltid glad!