Sushi.
Hemma-sushi tar max 2 timmar att göra!
Av 250 gram ris blev det 45 st rullar.
1. Riset tar 90 minuter att göra:
Koka på låg värme 2,5 cl risvinäger med 2,5 cl strösocker och rör om tills sockret har löst sig. Ställ av från plattan.
Häll 250 gram sushiris i en skål och skölj i vatten. Häll på kallt vatten och låt stå 45 min.
Häll i ett durkslag och låt rinna av i 15 min.
Koka upp riset i 4 dl vatten, och låt koka på lägsta värmen i 10 min.
Häll riset tillbaka i skålen och låt vila under en duk i 10 min eller tills det svalnat.
2. Ta fram alla sushitillbehör.
Jag använde följande: sjögräsark, fryst lax, avokado, crabsticks, gurka, inlangd ingefära, wasabi och japansk soja.
3. Lägg ett sjögräsark på en rullmatta och klibba fast ris till en jämn 1 cm:s platta på 3/4 av sjögränset.
Skär din valda fyllning i smala stänger och lägg vid riskanten. Rulla försiktigt med tryck och avsluta med kanten utan riset.
Skär rullarna i 2 cm tjocka skivor.
Längst upp från vänster: lax-gurka, crabsticks-avokado, crabsticks-gruka, lax-avokado.
4. Serverade med inlagd ingefära och soja blandad med wasabi samt misosoppa.
skriven
mums :D måste testa och göra egen sushi!