Saffrankladdkaka.
Visst har jag varit tveksamt till kladdkaka gjord på vit choklad. Men man må ju testa innan man kan ta någon ställning i frågan. Denna kaka får en fantastisk saffransmak vilket passar utmärkt nu i juletider! Den är rätt söt så till rekommenderas vispgrädde.
~ Ingredienser ~
100 g smör
0.5 g (1 pkt) saffran
100 g vit choklad (jag använde Odenses pelletschoklad)
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
Till servering:
vispgrädde
mandlar
bär
~ Tillagning ~
Sätt ugnen på 175 grader och smöra en rund form (24 cm i diameter).
Smält smör i en kastrull och dra från plattan. Tillsätt saffran och chokladen, rör om tills den smält.
Blanda ägg och socker i en skål. Tillsätt smörblandningen och rör om. Sikta ner mjölet och rör om precis så att det bara blandas.
Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 20 minuter.
Låt svalna och servera med vispgrädde och hackade mandlar. Tror även att bär, tex hallon eller lingon hade passat bra till denna söta kaka.
~
skriven
Å mums så gott! ;D